Blogs

5 tips voor thuis fitness

by Fruscle .nl on Aug 16, 2021

5 tips voor thuis fitness | Fruscle

In deze blog vind je 5 tips voor thuis fitness, die er voor zorgen dat je goed gemotiveerd aan de slag kan gaan voor die killer body!

 

1. Zoek leuke workouts op


Het is erg vervelend als je bezig bent met trainen en ter plekke moet bedenken welke spiergroepen je gaat trainen en welke oefeningen je vervolgens voor deze spiergroepen moet doen. Er zijn op internet, zoals op YouTube of google genoeg leuke workouts te vinden, voor iedere spiergroep en traingsduur.

- In onze blog 20 oefeningen met weerstandsbanden vind je een effectieve billen work-out 

 2. Maak een schema voor jezelf


Als je tijdens je training nog moet bedenken wat je gaat doen, zul je niet het optimale uit je training kunnen halen of kan je motivatie wegzakken waardoor je afhaakt. Er zijn namelijk best veel oefeningen die je thuis kunt doen zonder het gebruik van apparaten, maar je moet dan natuurlijk wel weten hoe je deze oefeningen uitvoert. Voordat je begint met thuis trainen is het dan ook altijd aan te raden om een schema te hebben.3. Vermijd afleiding in je huis


Thuis is er enorm veel afleiding die ervoor kan zorgen dat je training niet verloopt zoals gehoopt. Zorg ervoor dat er geen dringende dingen zijn die je nog moet, zoals een deadline voor school of werk of bijvoorbeeld de afwas of een ander klusje. Daarnaast is het prettig om te trainen als er verder niemand in huis is. Zo is er niemand aanwezig die je van je training kan houden.

Ook kan het slim zijn om in een ruimte te trainen waar geen tv is, mits je dit niet afleidend vindt. Stel de tv staat aan en er komt net iets op wat jij interessant vindt, dan zit je voordat je het weet ineens 10 minuten op de bank. Het is dus erg belangrijk om afleiding te vermijden, hoe lastig dat nog wel eens kan zijn tijdens het thuis trainen.
Dit zal je enorm veel tijd besparen en een voldaan gevoel geven!4. Zet je favoriete muziek op


Niet alleen is dit een groot voordeel van thuis trainen, het werkt ook nog eens motiverend: je eigen muziek gebruiken. Je bent niet meer gebonden aan de standaard muziek in de sportschool en kunt dus luisteren wat je zelf wilt. Voordat je de volumeknop helemaal opendraait dien je natuurlijk wel even rekening te houden met de buren. Hoe tof jij je muziek ook vindt, de buurman denkt daar misschien anders over.5. Schaf motiverende sportmaterialen aan

Voor een effectieve workout is het zeker aan te raden om gewichten of elastieken in huis te hebben. Zorg er hierbij voor dat je bijvoorbeeld leuke printjes weerstandsbanden hebt, om jouw motivatie te vergroten. 

Bekijk hier het volledige aanbod van fruscle.nl om op een leuke manier thuis te trainen

 thuis fitness