Een multifuntionele bal voor iedereen

Je hebt vast wel eens gehoord van zitballen. Maar wat is dat nou eigenlijk, en wat kan je er mee? In de pagina hieronder staan alle ins en outs van zitballen.

Waarom een zitbal?

Wat is nou eigenlijk de reden dat je een zitbal zou aanschaffen? De zitbal zorgt ervoor dat je zowel fysiek en mentaal zo optimaal mogelijk zit. Door het gebruik hiervan word je constant gecorrigeerd op je zithouding, doordat deze inzakt wanneer je niet meer recht op zit. Dit maakt dat je een juiste zithouding aanneemt die je minder belastend zijn voor je rug en nek. Daarbij zorg je door deze zithouding dat je jouw core spieren (buik, rug en bekken) sterker maakt. Zowel ontlasting en training van je nek en rugspieren dus! Ook je balans verbetert en de staibiliteit van je bekken gaat vooruit. Mentaal heeft het ook voordelen. Doordat je op de zitbal regelmatig in beweging bent, zorg je ervoor dat je hersenen zich langer en beter kunnen concentreren, wat je werk prestaties verbetert. Je lichaam zal je enorm dankbaar zijn!

Voordelen van een zitbal

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een zitbal? Je rug doet pijn na het werken door de hele dag in je bureaustoel te zitten? Gezondheidsexperts raden aan om een ergonomische zitbal te gebruiken. Dit is de beste manier die er is om je rug en buikspieren een natuurlijke houding te laten aannemen en nog steeds comfortabel te zitten. En daarbij verbrandt je ook nog eens calorieën, wist jij dat dat kon?

We zullen dit wat uitgebreider uitleggen waardoor dit komt tijdens het gebruik van de zitbal. Allereerst verslapt de bal wanneer je niet meer rechtop zit, waardoor je automatisch gecorrigeerd wordt op je zithouding. Handig, want zo hoef je niet constant na te denken of je nog wel rechtop zit. Ligt de bal even in de weg tijdens het stofzuigen of wil je afwisselen met je bureau stoel? De zitbal is makkelijk te verplaatsen met het flexibele handvat. De zitbal zal namelijk niet zomaar wegrollen, door het ovale design. Zo voorkom je dat de bal verplaatst wanneer je erop wil gaan zitten en je bijvoorbeeld achterover valt.

Tijdens het zitten op de zitbal ben je constant in beweging en verbrand je dus ongemerkt calorieën. Ook maak je op die manier je core spieren sterker en train je jouw balans. Wie had dat ooit gedacht; trainen tijdens het zitten. Door dit bewegen verbetert je concentratie ook nog eens, wat zorgt voor een nog productievere werkdag. Daar zal je baas blij mee zijn!

Naast deze voordelen voor het zitten, heeft het ook voordelen voor de actieve gebruiker. Je kan de zitbal namelijk ook als workout bal gebruiken. Vergroot de moeilijkheidsgraad tijdens het planken of crunches en train daarbij je balans. Niet weten welke oefeningen je eigenlijk allemaal kan doen met een zitbal? Bij de Fruscle Zitbal zit een gratis e-book, met wel 17 verschillende oefeningen uitgebreid uitgelegd. Zo doe je snel even een workout tijdens je pauze, zodat je na je werk de sportschool kan skippen.

Alles lezen over hoe de zitbal werkt?

Welke maat zitbal heb ik nodig?

Voor zitballen houden wij de volgende maten aan:

-Fruscle Zitbal 65 cm is geschikt voor personen met een lichaamslengte van 155 cm tot 175 cm (maximaal gewicht 150 kg)

- Fruscle Zitbal 75 cm is geschikt voor personen met een lichaamslengte van 176 cm tot 205 cm (maximaal gewicht 150 kg).

Het voordeel van een zitbal is dat je deze naar gewenste hardheid kan oppompen, zodat je kan instellen hoe hoog je wil zitten.
Wij raden aan om niet langer dan 2-3 uur achter elkaar op een zitbal te zitten. Het is belangrijk om af te blijven wisselen met een bureaustoel, want naast de vele voordelen van een zitbal is het ook intensief voor je lichaam.

Waar wordt een zitbal van gemaakt?

Een zitbal dient als een comfortabele optie tijdens het zitten, maar ook tijdens het sporten. Dit is dan ook de reden dat er een zachte rekbare stof om de binnenbal zit. Zo plakt je broek niet aan de bal en krijg je geen prikkende schuurplekken op je armen tijdens het planken. De stoffen bij Fruscle zijn gemaakt van Suède en Chenille. Dit zijn duurzame stoffen, die genoeg rek bevatten om een passende vorm aan te nemen rondom de binnenbal. Terwijl deze hoezen met de hand gemaakt, wordt er een Japanse YKK rits in de zitbal gezet. Dit is wereldwijd de populairste rits, omdat deze sterk is en een lange levensduur heeft.

De binnenbal is van anti-burst materiaal gemaakt, zodat deze rekbaar genoeg is om op te pompen naar de gewenste hardheid.

Nog een handige bijkomstigheid van een zitbal: wanneer jij je koffie tijdens een meeting lekt op jouw zitbal hoes, is deze niet meteen afgeschreven... maar kan je deze gemakkelijk wassen in de wasmachine. Zo gaat een zitbal jaren mee!

Zwangerschapsbal

Naast het feit dat je de zitbal kan gebruiken als bureaubal of workout bal, is de zitbal ook een geweldige toevoeging tijdens de zwangerschap. Vrouwen geven vaak aan dat het zitten steeds pijnlijker wordt, waardoor ze dit niet lang volhouden. Wanneer zij gebruik maken van een zitbal, kunnen ze dit weer langer volhouden door de ronde ergonomische vorm van de zitbal. Daarbij train je tijdens het zitten ook nog eens de bekkenstabiliteit, wat een zwangere vrouw goed kan gebruiken.

De zitbal kan ook nog eens gebruikt worden tijdens het opvangen van weeën tijdens de bevalling. Je kan dan op je knieeën gaan zitten en er voor over gebogen overheen hangen. En voor degene die bang is dat de bal vies wordt: niet getreurd, de hoes van de zitbal kan gewoon gewassen worden in de wasmachine.

Bekend van: