Blogs

Waar zijn weerstandsbanden goed voor?

Waar zijn weerstandsbanden goed voor?

"Grotere billen door het gebruik van weerstandsbanden"

Je ziet het veel voorbij komen, maar waar zijn die weerstandsbanden nou precies goed voor?

Eigenlijk zegt het woord het al: het zijn banden die extra weerstand geven aan jouw oefening. Door deze weerstand wordt de oefening zwaarder en zorg je uiteindelijk voor spiergroei. 

Dit klikt heel makkelijk: door die weerstandsbanden om je benen te doen heb je volgende week strakke ronde billen. Maar het werkt wel iets complexer....

Hoe meer je het elastiek uitrekt, hoe meer weerstand op je spieren komt, dus hoe zwaarder de oefening wordt. Doordat de oefening zwaarder wordt, worden je spieren meer belast. En door deze belasting ontstaat er een beschadiging van de spiercel, wat uiteindelijk leidt tot spiergroei. Het is hierbij enorm belangrijk om volgende hersteltijd te pakken, zodat je spier de kans heeft om deze groei te maken! 

Ook heeft dit discipline en tijd nodig om uiteindelijk het resultaat te krijgen die jij voor ogen hebt. Maar... de aanhouder wint 💪🏾

 weerstandsband

Tips voor het gebruik van weerstandsbanden:

- Gebruik de weerstand die bij jouw niveau past. Het heeft geen zin om een te zware weerstand te pakken! Je gaat dan de oefening technisch verkeerd uitvoeren en dit veroorzaakt alleen maar blessures in plaats van progressie.

- Probeer het elastiek zo ver als mogelijk uit uit te rekken, zo komt er meer weerstand op je spieren en gebruik je de weerstandsbanden optimaal.

- Pak tussen de trainingen door voldoende rust, zodat je beschadigde spiercel (door de training) kan herstellen en je spieren kunnen groeien.

- Schaf altijd een set van verschillende weerstandsbanden aan. Zo heb je voor iedere oefening de meest passende weerstand hebt. Daarnaast kan je over gaan naar een zwaardere weerstand zodra je spier meer belast kan worden. Het klopt dat dit per spier(groep) verschilt! 

- workout inspiratie met weerstandsbanden nodig, bekijk dan workout video's zoals deze https://youtu.be/fJuGMJ-ZEwE