Blogs

Waarom een zitbal?

Waarom een zitbal

Waar is een zitbal nou eigenlijk voor?

Weten waarom een zitbal nou eigenlijk goed is om te gebruiken? Het antwoord kan je hieronder lezen. 

Een ergonomische zitbal als vervanger van een bureaustoel kan veel rugklachten voorkomen en houd je het werken langer vol.

 

Klik nu hier om onze suède zitballen te bekijken

Een nieuwe uitspraak die we regelmatig horen: zitten is het nieuwe roken.

Een uur zitten is 5 minuten eerder dood. Het klinkt wat onrealistisch, maar dit is wel de harde waarheid. Wanneer je een gestrest leven hebt waarin je veel zit, heeft dit grote gevolgen voor jouw stofwisseling en hart- en vaatziekten

Doordat er steeds meer mensen achter de computer gaan werken verhoogt het aantal werk gerelateerde rugklachten. Zo staat in een artikel van NRC dat er in 2018 zo'n 2 miljoen mensen last hadden van lage rugklachten. Dit is een probleem die zich de komende jaren nog verder zal uitbreiden. 

' We kennen het allemaal: je bent moe maar wil nog even die laatste opdracht afmaken '

Denk bijvoorbeeld eens aan hoe moeilijk het is als je achter jouw bureau zit om een pauze te nemen zodat je lichaam kan bewegen. Je wil dan nog even dit of nog even dat afmaken en voor je het weet ben je weer één uur verder.

Daarnaast is het aannemen van de juiste zithouding erg vermoeiend, zeker wanneer je aan het einde van je werkdag bent. Het blijft dan minstens net zo belangrijk om in de juiste zithouding achter je bureau te zitten om rugklachten te voorkomen.

 

Hoe krijg ik minder rugklachten tijdens het werken?

Door de juiste hulpmiddelen in te zetten op jouw werkplek, zoals het juiste bureau en een goede bijpassende bureaustoel. De Fruscle Zitbal is een goede ergonomische bureaubal als vervanger van jouw bureaustoel. 

 

Wat is het effect van een Luxe Zitbal?

Doordat je met de zitbal de juiste zithouding aanneemt voorkom je ernstige rug- en nekklachten. De bal zorgt ervoor dat je niet gaat hangen en dus rechtop blijft zitten. Daarmee train je jouw rug- en buikspieren. 

Een ander effect van de bureaubal is dat je in beweging blijft. Daarmee blijft je lichaam in beweging en activeer je jouw hersenen. Deze activatie verbetert je concentratie.

 

Voordelen van een zitbal:

  - Betere concentratie
  - Betere zithouding
  - Verminderd nekklachten
  - Verminderd rugklachten
  - Beweging tijdens het zitten
  - Gezonde werkhouding
  - Train je rug en buikspieren

 

Ga met plezier aan het werk door gebruik te maken van de ergonomische bureaustoel!

Klik nu hier om onze alle zitballen te bekijken

zitbal, yogabal, luxe zitbal, luxe yogabal, ergonomische bureaustoel, ergonomische zitbal, suede zitbal, suede yogabal, bureaubal, ergonomische bureaubal