Blogs

Welke maat zitbal heb ik nodig?

maat zitbal

Zitbal voor op kantoor, welke maat?

Om goed op een zitbal te zitten moet je weten welke maat je nodig hebt. Een zitbal voor op kantoor is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Zowel maat 65 cm als 75 cm. Let op: de zithoogte wordt lager omdat de zitbal indeukt tijdens het zitten.
Iedereen met een lengte van 155 centimeter tot 205 centimeter moet gezond en comfortabel kunnen zitten op de zitballen van Fruscle.
Om de juiste maat voor de gebruiker te bepalen moet je rekening houden met de volgende 3 aandachtspunten.

1. De juiste maat zitbal voor jouw lichaamslengte en gewichtzitballen

Als je een lichaamslengte hebt van 155cm tot 175cm adviseren wij een FRUSCLE zitbal van 65cm zitbal. Bij een lichaamslengte van 176 cm tot maximaal 205 cm adviseren wij de 75cm zitbal. Het maximale gewicht van jouw lichaam die een zitbal kan dragen is 150 kg.

Deze beide regels is in de meeste gevallen van toepassing, vooral als je de zitbal gebruikt op kantoor, de woonkamer, lounge of voor in je gym. 

2. De juiste lichaamshouding op een zitbal

De zithoogte is correct als de bekken iets boven de knieën is geplaatst, zodat de dijen licht schuin naar beneden zijn gebogen. Hierdoor kan het lichaam meer rechtop zitten. Om de juiste hoogte te meten kan je het beste op een lage stoel gaan zitten. Draag de schoenen die je normaal draagt ​​tijdens het gebruik van de bal. Plaats boeken of andere platte voorwerpen onder je billen tot je dijen schuin naar beneden toe staan. Het bovenste gedeelte van de knie moet boven je bekken worden geplaatst. Zorg dat je veilig, rechtop en comfortabel zit. Meet de afstand van de vloer tot de hoogte van de stoel. Als de afstand tussen 50-60cm ligt, raden we je aan de 65cm bal te gebruiken. Als de waarde tussen 60-65cm ligt raden we je aan om de 75cm bal te gebruiken.


Welke FRUSCLE zitbal past het best bij jou?

- 65cm = 155cm - 175cm lichaamslengte
- 75cm = 176cm - 205 cm lichaamslengte


Wij adviseren de FRUSCLE 65cm voor gebruik aan een standaardhoogte bureau (ca. 68-72cm). Een zitbal voor op kantoor komt het beste tot zijn recht in combinatie met een verstelbaar zit sta bureau. Ook wel hoog laag bureau genoemd.

zitbal geel

3. De juiste instelling van jouw werkplek

Voor het gebruik van de FRUSCLE zitbal voor op kantoor is het belangrijk om de hoogte van het bureau aan te passen. De hoogte van het bureau moet verstelbaar zijn tussen 68 en 82 cm, de meeste bureau's zijn hiervoor geschikt. De hoogte is correct aangepast als je bekken zich in een iets hogere positie bevindt dan je knieën (zie 2). Een andere meetmethode is dat je je onderarmen op het bureaublad kunt plaatsen.

Als de hoogte-instelling van uw bureau niet mogelijk is en de hoogte van het bureaublad varieert van 68 tot 72 cm raden we aan om de 65cm versie van de FRUSCLE-bal te gebruiken, zelfs als je lichaamshoogte hoger is dan 175 cm (5'9 "). Hiermee kun je jouw benen onder de tafel plaatsen. Let op: de positie van het bekken tot de knieën is in dat geval niet perfect, maar het zitcomfort is hoger. Onze aanbeveling is om over te schakelen naar een (elektrisch) verstelbaar bureau om een gezondere werkhouding aan te nemen.

 

Het juiste advies bij aanschaf

Ben je op zoek naar een zitbal voor op kantoor, thuis of voor in de gym? Fruscle.nl helpt je graag met het vinden van de juiste Fruscle Zitbal. Via onze Chat of WhatsApp kunnen we je adviseren over de juiste maat, materiaalsoort en het gebruik van de ergonomische zitbal.